Sonntag, 6. Juni 2010

Avocadó-mozzarella saláta mangóval

Ismét kaptam Olaszországól buffala mozzarellát és mézeket. Ezekből készült ez a recept is.

Hozzávalók:
20 dkg buffalo mozzarella apróra vágva
rukkola
2 érett  mangó apró korkákra vágva
2 érett avocadó apró kockákra vágva
2 lime leve
4 dkg fenyőmag pirítva
2 chili  magozva, apróra vágva
2 TK akácméz
1 dl narancslé
3 EK olivaolaj
frissen őrölt bors
Mozzarellát és a mangót összekeverni, avocádót meglocsolni lime levével. Narancslét a chilivel felére elfőzni. Beletenni a mézet és az olivaolajat, sóval, borssal izesíteni. 8 cm átmérőjü formát tányér közepére helyezni, először az avocádót beletenni, majd a mozzarella-mangó keveréket. Jól lenyomkodni, majd a formát levenni róla. Kis vinagette-t félretenni, a többivel meglocsolni. Rukkola leveleket a maradék vinagrette-be forgatni, tetejére tenni és megszórni fenyőmaggal.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails