Sonntag, 27. Juni 2010

Cseresznyés álom

Hozzávalók:

 

10 dkg fehércsokoládé

1 vaniliás cukor

2 dl tej

2 TK étkezési keményítő

szerecsendió

1,5 dl tejszín kemény habbá verve

50 dkg cseresznye magozva

 

 

Csokoládét apróra tördelni és vízgőz felett felolvasztani.  Keményítőt 3 EK tejjel simára keverni. Maradék tejet felforralni, hozzáadni a vaniliás cukrot. Beletenni a keményítős tejet és mégegyszer felforralni. Ebbe belekeverni a csokoládét és szerecsendióval izesíteni. Hülni hagyni, közben párszor megkeverni. A kihűlt krémet óvatosan összekeverni a tejszínnel. Poharakba rakni a cseresznyét és a krémet ráönteni. Cseresznyével díszíteni.

 

„Für jeden Tag” receptje alapján készült.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails