Hozzávalók:
10 dkg fehércsokoládé
1 vaniliás cukor
2 dl tej
2 TK étkezési keményítő
szerecsendió
1,5 dl tejszín kemény habbá verve
50 dkg cseresznye magozva
Csokoládét apróra tördelni és vízgőz felett felolvasztani. Keményítőt 3 EK tejjel simára keverni. Maradék tejet felforralni, hozzáadni a vaniliás cukrot. Beletenni a keményítős tejet és mégegyszer felforralni. Ebbe belekeverni a csokoládét és szerecsendióval izesíteni. Hülni hagyni, közben párszor megkeverni. A kihűlt krémet óvatosan összekeverni a tejszínnel. Poharakba rakni a cseresznyét és a krémet ráönteni. Cseresznyével díszíteni.
„Für jeden Tag” receptje alapján készült.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen