Mittwoch, 12. Oktober 2011

Forrò fazék velőscsonttal

Hozzávalók:

 

1/2 kg marhafartő

10 dkg vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

25 dkg vegyes zöldség

1 hegyes zöldpaprika

1 csomó petrezselyem

2 1/2 kg velőscsont (4 darab)

piritós kenyér

sáfrány, kakukkfű, szerecsendió

só, egész bors

 

A húsból és a a zöldségfélékből lassú tüzön (kb.3 óra) húslevest fözni. Fűszereket az első forrás után beletenni. Amikor kész, lehűteni és leszűrni. Kivenni a húst és a zöldségeket, melegen tartani. A húslébe beletenni a csontokat és forrás nélkül kb. fél óráig főzni. Kis fazekakba elosztani a húst és a zöldségeket  Ráönteni a forrró levest. A velőscsont nyakára szalvétát kötni és a levesbe tenni. Forró piritós szeletekkel tálalni.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails