Hozzávalók:
1/2 kg marhafartő
10 dkg vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
25 dkg vegyes zöldség
1 hegyes zöldpaprika
1 csomó petrezselyem
2 1/2 kg velőscsont (4 darab)
piritós kenyér
sáfrány, kakukkfű, szerecsendió
só, egész bors
A húsból és a a zöldségfélékből lassú tüzön (kb.3 óra) húslevest fözni. Fűszereket az első forrás után beletenni. Amikor kész, lehűteni és leszűrni. Kivenni a húst és a zöldségeket, melegen tartani. A húslébe beletenni a csontokat és forrás nélkül kb. fél óráig főzni. Kis fazekakba elosztani a húst és a zöldségeket Ráönteni a forrró levest. A velőscsont nyakára szalvétát kötni és a levesbe tenni. Forró piritós szeletekkel tálalni.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen