Hozzávalók:
20 dkg kuszkusz
8 füge karikára vágva
4 dkg vaj
4 ek cukor
2 zöldcitrom leve
2 narancs reszelt héja és egy narancs leve
2 ek olaj
pár citromlevél
2 ek citrom lekvár
A kuszkuszt előirás szerint elkészíteni, majd villával kicsit meglazítani. Olajat felforrosítani, a fele cukrot belekeverni és benne a füge szeletekkel karamellizálni. Kuszkuszt a fügén elosztani. Vajat, maradék cukrot rátenni, megszórni a narancs héjával, meglocsolni a citrom és narancs levével. Belekeverni a lekvárt és az apróra vágott citromleveleket. Tetszés szerint fahéjjal is meg lehet szórni.
Steffen Henssler
Freitag, 21. Oktober 2011
Édes kuszkusz karamellizált fügével és citromlevéllel
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen