Mittwoch, 25. August 2010

Penne all' arrabbiata

Hozzávalók:
10 dkg bacon vékony csíkokra vagy kockákra vágva
50 dkg érett paradicsom hámozva
1 kis csokor petrezselyem apróra vágva
5 dkg parmezán forgácsolva vagy reszelve
40 dkg penne
1 hagyma apróra vágva
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
2 chili paprika apróra vágva
2 EK vaj
só, frissen őrölt bors

Paradicsomot apróra vágni és egy szűrőn átpaszírozni. Pennét majdnem készre főzni. Vajban a bacont és a hagymát alacsony hőfokon lassan sütni. Beletenni a paradicsomot, fokhagymát és a chilit. Sóval, borssal izesíteni és kb. 10-15 percig közepes hőfokon főzni. Tésztát átszűrni és 2 EK lével együtt a paradicsomhoz adni, majd készre főzni. Végül belekeverni a petrezselymet és ha kell utána izesíteni sóval, borssal. Parmezánnal tálalni.
Die echte italienische Küche című könyvből készült.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails