Donnerstag, 12. August 2010

Hideg levesek meleg napokra II. - Hideg burgonyakrémleves rukkolával

Hozzávalók:

30 dkg burgonya hámozva, apró kockára vágva
5 dkg póréhagyma apróra vágva
5 dkg zeller apró kockára vágva
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 EK vaj
7 dl zöldséglé
2 dl tejszín
só, frissen őrölt bors
reszelt szerecsendió
1 csokor rukkola
50 ml olivaolaj

Vajat felforrosítani, benne a zöldségeket megdinsztelni. Zöldséglével
felönteni, és kb. 20 percig főzni. Turmixolni, sóval borssal,
szerecsendióval izesíteni. Rukkola 3/4 részét olajjal pürésíteni.
Levest tányérba vagy pohárba önteni, rá rukkola pürét és végül rukkola
levelekkel díszíteni.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails