1 hagyma apróra vágva
1 TK vaj
1 kg uborka
5 szál kapor levelei plusz a díszítéshez
8 dl hideg zöldséglé
só, bors
citromlé
2 dkg liszt
1 TK olaj
1 dl tejföl
Hagymát forró vajban megdinsztelni. Uborkát felezni, kikaparni a magokat és
kockákra vágni. Kaprot, uborkát, zöldséglét turmixolni, sóval, borssal,
citromlével izesíteni. Jól lehűteni.
Cracker:
Lisztet 40 ml vízzel és az olajjal összekeverni. Sütőpapirra vékonyan
rákenni, sóval, borssal megszórni. 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig
sütni.
Levest poharakba tölteni, elosztani rá a tejfölt. Crackerrel tálalni és
kaporral díszíteni.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen