Donnerstag, 12. August 2010

Hideg levesek meleg napokra I. - Gazpacho

Az idei nyár furcsán megviccelt minket, hol ősziesen hűvös az idő, hol meg izzasztóan nagy a hőség. A következőkben a meleg napokra ajánlok néhány finom hideg levest.
Hozzávalók:

1 kg érett paradicsom héj  és mag nélkül, kockára vágva
1 nagy zöld szinű paprika kockára vágva
1 nagy uborka héj nélkül kockára vágva
1 szelet  pár napos fehérkenyér kockára vágva
2 gerezd fokhagyma felszeletelve
só, frissen őrölt bors
2 EK sherry ecet
1 dl olivaolaj

Kenyérre kevés hideg vizet önteni és 30 percig állni hagyni.  Paradicsomot, uborkát, fokhagymát, paprikát, kenyeret, olajat, ecetet, sót, borsot turmixolni. Hidegen tálalni. (Én egy nappal előbb készítem el.)
Tetszés szerint lehet mellé apróra vágott hagymát, paprikát, uborkát (héj nélkül), paradicsomot (héj  és mag nélkül) adni. (Ha ezek nélkül készül, akkor lehet pohárból is inni.) 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails