Sonntag, 19. Februar 2012

Karamellizált füge kecskesajtos krémmel

                                   







Hozzávalók:
4-6 füge hosszában felezve
15 dkg kecskekrémsajt
3 ek cukor (ízlés szerint)
1, 5 dl száraz vörösbor
2 szál friss rozmaring 1 szál apróra vágva
frissen őrölt bors
3 ek vaj
2 ek tejszín
balsamico krém

Sajtot tejszínnel, rozmaringgal és borssal összekeverni. Cukrot vajjal karamellizálni, majd a fügét pár másodpercre vágott felükkel lefelé beletenni. Felönteni a borral és a rozmaring szálat hozzátenni. Alacsony lángon addig főzni, míg a bor besűrűsödik,szirupos lesz. Egy kivajazott tűzálló tálba tenni vágott felükkel felfelé a fügéket. Elosztani rajtuk a sajtot és a sziruppal meglocsolni. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütni. Balsamico krémmel tálalni. 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails