Hozzávalók:
1 kg lisztes burgonya
1 tojás
csipetnyi sütőpor
15-20 dkg liszt
só
Burgonyát héjában megfőzni és még melegen lehámozni. Munkafelületet vastagon megszórni liszttel és a burgonya nyomóval áttörni a még meleg burgonyát. Közepére kis mélyedést készíteni és beleütni a tojást, hozzáadni a sütőport és sót. Lisztezett kézzel összegyúrni úgy, hogy közben mindig lisztezni a kezet. Addig gyúrni, míg a tészta már nem ragad. 2 cm vastagságúra sodorni és kb. 3 cm hosszúságura vágni. Lisztbe forgatni. (Minél kevesebb lisztet vesz fel annál lazább lesz a gnocchi). Egy villával kicsit megnyomni. Lobogó sós vízbe csak annyi gnocchit tenni, hogy a víz még tovább forrjon. Ahogy feljön leszűrni és tetszés szerinti szósszal tálalni.
Gyors paradicsom szósz
Hozzávalók:
3/4 kg érett paradicsom héj nélkül
3 ek olíva olaj1 nagy fokhagyma gerezd
1 csokor bazsalikom
frissen reszelt parmezán
Paradicsomot felezni és erősen összenyomni, hogy a magja és a leve is kijöjjön. Utána felaprítani. Olajat felforrósítani és a fokhagymát addig sütni, míg megpirul. Hozzáadni a paradicsomot és 5-7 percig lassú tűzön főzni. Sóval és borssal ízesíteni. Végül apróra vágott bazsalikomot belekeverni. Gnocchira önteni és megszórni parmezánnal.
Zsályás vaj
Hozzávalók:
10 dkg vaj
8-10 zsálya aprítvasó, bors
frissen reszelt parmezán
Vajat felmelegíteni, zsályát beletenni és kb fél percig sütni. Sózni, borsozni. Gnocchira önteni és parmezánnal megszórni.
Alfredissimo
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen