Sonntag, 19. Februar 2012

Citromfüves burgonyakrémleves sült garnélával és édesköménnyel


Hozzávalók:

2 édeskömény vékonyra gyalulva
1 hagyma karikára vágva
2 citromfű
40 dkg burgonya hámozva szeletekre vágva
1 narancs leve
4 ek vaj
7,5 dl zöldséglé
3 dl tejszín
2 dl száraz fehérbor
olívaolaj
só, bors,chili
8 garnéla belezve és apróra vágva

Vajban a hagymát megdinsztelni. Beletenni a burgonyát és sózni, borsozni. A szétnyomott citromfüvet hozzáadni és felönteni a borral. Bort elfőzni, hozzáadni a zöldséglevet és lassan tovább főzni. Kb. 10 perc múlva a tejszínt beletenni. Amikor a burgonya megpuhult, kivenni a citromfüvet és habosra mixelni. Olívaolajban a garnélát és az édesköményt megsütni, sóval, borssal és chilivel ízesíteni. Meglocsolni narancslével. A habosra mixelt levesre tenni a garnélás édesköményt. A garnéla olajával meglocsolni és megszórni az apóra vágott édeskömény zöld levelével.

Lehet szézámolajjal is meglocsolni!

Steffen Henssler

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails