Montag, 31. Januar 2011

Gombán sült fürjtojás

Hozzávalók:

12 fürjtojás
12 darab gombafej
1 EK olivaolaj
só, frissen őrölt bors
1 kis csokor petrezselyem
2 dl ketchup

Gombát megtisztítani, szárát letörni. Mindkét oldalát sózni, borsozni. Petrezselyemzöldet apróra vágni. Serpenyőben felforrósítani az olajat, beletenni a gombafejeket úgy, hogy domború oldaluk legyen felül. 5-6 perc után megfordítani, megszórni petrezselyemmel és egy fürjtojást ütni rá, majd megsütni.Tányérra langyos ketchupot tenni és rá a megsütött gombát.
Előételként is ehető, de én tapasnak készítettem. 

Tél az Aranysárkány vendéglőben című könyvből készült. 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails