Donnerstag, 13. Januar 2011

Calabriai csirkemell

















Hozzávalók:

4 fél csirkemell
8 szelet bacon (eredetileg pármai sonka)
100 ml pesto (legjobb a házi)
8 db szárított paradicsom
1 liter jó minőségű paradicsomszósz
bazsalikom
oregánó
majoranna

frissen őrölt bors
4 gerezd fokhagyma
1,5 dl olivaolaj

A csirkemellet kisebb filékre vágni úgy, hogy fel lehessen őket tekerni. Megkenni pestoval, beletenni fél szelet bacont, szárított paradicsomot. Feltekerni, majd tűzálló edényben kevés olivaolajra fektetni. Forró sütőben mindkét oldalát 2-3 percig grill fokozaton sütni, amíg a hús külseje fehéredni kezd. Ezután kb 10 percig sütni 170 fokon. A húst sózni.

Az öntethez olivaolajon szalonnát pirítani, rárakni az apróra vágott fokhagymát és pár percig főzni. Beleönteni a paradicsomszószt. Beletenni a zöld fűszereket, sót, borsot. Kb. 5 percig főzni, majd beletenni a húsokat és együtt kb. 10 percig lefedve főzni.

Sütőben sült, rozmaringos krumplival tálalni.

A recept eredetije a Paprika TV Olaszország című könyvében található, de sokat alakítottunk rajta.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails