Donnerstag, 20. Januar 2011

Aszalt szilvás keksz

Hozzávalók:

25 dkg aszalt szilva magozva apróra vágva
2 cl Armagnac vagy Brandy
5 dkg puha vaj
7,5 dkg cukor
2 tojás
12,5 dkg liszt szitálva
1 tk sütőpor
1 tk fahéj
pici só
10 dkg dió apróra törve

Szilvát meglocsolni a Armagnac-kal és legalább 8 órára állni hagyni. Vajat cukorral habosra keverni. Egyenként hozzáadni a tojást. Lisztet, sütőport, sót, fahéjat összekeverni és ezt belekeverni a vajas tojásba. Végül a diót és a szilvát hozzákeverni. Sütőpapirral kibélelt sütőlapra két teáskanál segítségével kis halmokat rakni. 175 fokra előmelegített sütőben kb.12-15 percig sütni.

chefkoch

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails