Donnerstag, 27. Januar 2011

Fincsi sajtos süti

Piszke oldaláról már kétszer is elkészítettem (először szilveszterkor malackák formájában) ezt a süteményt. Mindig nagy sikere volt.

Hozzávalók:

16 dkg vaj
6 dkg frissen reszelt parmezán
12 dkg reszelt gruyere vagy emmentali sajt
1,2 dl tejszín
1 tk. piros paprika por
fél tk. só
25 dkg liszt
1 tk sütőpor
tojássárgája

A félig folyós vajat összekeverni a  langyos tejszínnel, reszelt sajtokkal, sóval és a paprikával. Liszttel összekevert sütőport a sajtos massza tetejére szitálni. Késsel morzsásra keverni, majd kézzel gyorsan simára gyúrni. 2 órára hűtőbe tenni. Lisztezett szilikon lapon kb. fél centisre (vagy kicsit vékonyabbra) nyújtani, megkenni tojássárgájával és apró formákkal kiszaggatni. Végül magokkal megszórni.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails