Hozzávalók:
8 vékony padlizsán szelet felezve, hámozva
1 narancs leve
10 dkg vaj
kevés cukor
1 nagy ek méz
1 dl narancslikör ( Cointreau)
4 gombóc vanilia fagylalt
Vajat felforrósítani és a padlizsán szeleteket oldalanként egy-egy percig sütni. Kevés cukorral édesíteni. Kivenni a padlizsánt, helyére mézet tenni és a narancs likört ráönteni. Összekeverni, és visszatenni a padlizsán szeleteket. Felönteni narancslével és egy percig közepes hőfokon főzni. Még forrón, vanilia fagylalttal tálalni.
forrás: So isst Italien
8 vékony padlizsán szelet felezve, hámozva
1 narancs leve
10 dkg vaj
kevés cukor
1 nagy ek méz
1 dl narancslikör ( Cointreau)
4 gombóc vanilia fagylalt
Vajat felforrósítani és a padlizsán szeleteket oldalanként egy-egy percig sütni. Kevés cukorral édesíteni. Kivenni a padlizsánt, helyére mézet tenni és a narancs likört ráönteni. Összekeverni, és visszatenni a padlizsán szeleteket. Felönteni narancslével és egy percig közepes hőfokon főzni. Még forrón, vanilia fagylalttal tálalni.
forrás: So isst Italien
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen