Donnerstag, 19. April 2012

Mandulás csirke salátalevélben

Hozzávalók:

35-40  dkg csirkemell apróra vágva
10 dkg gyalult mandula
3 újhagyma (fehér része), vékony karikára vágva
1-3 piros chili apróra vágva
1 nagy fejessaláta  leveleire szedve

Páclé:

1 tk étkezési keményítő
1 tk tojásfehérje
1 ek rizsbor vagy Sherry
1 tk szézámolaj
1 ek szójaszósz
1/2 tk cukor
só, bors
1-1 ek apróra vágott gyömbér és fokhagyma

Továbbá:

2 ek olaj
1 tk szézámolaj
1 ek szójaszósz
2 ek rizsbor vagy Sherry
4-5  ek csirkelé

Mártás:

3 ek rizs vagy almaecet
1 ek szójaszósz
1-1 ek apróra vágott gyömbér. fokhagyma és chili

A csirkét a páclé hozzávalóival összekeverni és legalább két órára hűtőbe tenni. A mártás hozzávalóit összekeverni, és négy tálkába elosztani. A Wokban felforrósitani a kétféle olajat, és a mandulát gyorsan megpirítani. Kivenni, és a maradék olajban a csirkét állandó keverés mellett addig sütni, míg mindenhol elveszíti a szinét. Ekkor hozzáaadni a hagymát, chilit és a mandulát. Hozzáönteni a rizsbort vagy a Sherryt, a csirkelét és összeforralni. Amikor kész, tálra tenni. 1-1 ek csirkét a salátalevél közepére tenni, összecsomagolni és végül a szószba mártogatva enni.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails