Montag, 2. April 2012

Karfiolos csirke sajtmártással


Ezt receptet  Hegedűs Ági  (volt csapattársam) készítette.

Hozzávalók:

400 gr sárgarépa
1 kg karfiol
só, bors, citromlé, babérlevél, olivaolaj, liszt, petrezselyem
100 gr bacon szalonna
1 póréhagyma
1 doboz Medvesajt (8 db)
2,5 dl tejszín
2 dl tejföl
4 csirke vagy pulykamellfilé (600 gr)
A  karfiol leveleit, torzsáját eltávolítjuk és nem túl nagy rózsákra bontjuk. 2 liter forró, sós vízben kb. 8 percig  puhára főzzük, majd leszűrjuk és lecsepegtetjük. Közben megtisztítjuk és karikákra vágjuk a sárgarépát, majd a karfiol főzőlevében kb. 10 percig puhára főzzük. Majd ezt is leszűrjük, lecsepegtetjük és hűlni hagyjuk.
A bacont vékony csíkokra vágjuk, a póréhagymát felkarikázzuk, majd forró olajon megpirítjuk, 5 percig fedő alatt pároljuk. Utána ráöntjük a tejszínt és beledobjuk a sajtokat. Gyakran kevergetve olvadásig forraljuk. Hozzáadjuk a tejfölt, izlés szerint sót és őrölt fehér borsot, összeforraljuk és fedő alatt melegen tartjuk.
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. A csirke (pulyka) melleket hosszanti szeletekre vágjuk, meghintjük sóval, borssal és csipet liszttel. Nagy serpenyőben és forró olajban két részletben megkapatjuk a hússzeleteket, majd nagyobb méretű sütőedénybe terítjük és meglocsoljuk a pecsenyelével. A hús tetejére helyezzük a karfiolt, sárgarépát, bevonjuk a sajtmártással, majd a sütő közepére helyezett rácson pirosra sütjük (40-45 perc). Petrezselyemmel díszíthetjük és burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails