Mittwoch, 10. August 2011

Sajt fagylalt

Hozzávalók:

20 dkg philadelphia sajt

2 tojássárgája

1/4 l tej

5 dkg cukor

Tojássárgáját, cukrot és a tejet összekeverni. Közepes hőfokon (kb. három percig) főzni, míg sűrű lesz.Hideg vízbe tenni és addig keverni, míg kihül.   Belekeverni a sajtot és kb. 5-6 órára hűtőbe tenni. Fagylat gépben előírás szerint elkészíteni. Eper szósszal (1/4 kg epret kevés cukorral és fél citrom levével összekeverni) is lehet tálalni. Mielőtt elkészül a fagylalt, lehet apróra tört karamellizált diót is beletenni.

4 Kommentare:

  1. Ilyet még nem ettem, de nagyon finom és különleges lehet!
    Nem is tudom, hova tettem a szemem, hogy csak most láttam a blogod :( De most már állandó vendég leszek :)

    AntwortenLöschen
  2. Nagyon köszönjük! Örülünk ha a jövöben többször is benézel hozzánk:-)

    AntwortenLöschen

Related Posts with Thumbnails