Hozzávalók:
1 l paradicsomlé (házi vagy Graninini)
1 kisebb hagyma apróra vágva
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 chili
1,5 dl tejszín
frissen őrölt bors, só
frissen reszelt szerecsendió
pici fahéj
10 -12 bazsalikomlevél
2 ek olivaolaj
A chilt felezni és magozni. Összekeverni a teszínnel és hűtőbe tenni. Hagymát és a fokhagymát olajban megdinsztelni. Felönteni paradicsomlével és 1-2 percig lassú tüzön főzni. Izesíteni sóval, szerecsendióval, fahéjjal és az apróra vágott bazsalikomlevelekkel. Amikor kihült 1-2 órára hűtőbe tenni. A chilit kivenni a tejszínből és félkeményre verni. A tányérokba elosztott levesekre egy-egy kanállal tenni. Díszíteni bazsalikomlevelekkel és végül borssal megszórni.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen