Mittwoch, 10. August 2011

Hideg paradicsomleves chilis habbal

Hozzávalók:

 

1 l paradicsomlé (házi vagy Graninini)

1 kisebb hagyma apróra vágva

1 gerezd fokhagyma apróra vágva

1 chili

1,5 dl tejszín

frissen őrölt bors, só

frissen reszelt szerecsendió

pici fahéj

10 -12 bazsalikomlevél

2 ek olivaolaj

 

A chilt felezni és magozni. Összekeverni a teszínnel és hűtőbe tenni. Hagymát és a fokhagymát olajban megdinsztelni. Felönteni paradicsomlével és 1-2 percig lassú tüzön főzni. Izesíteni sóval, szerecsendióval, fahéjjal és az apróra  vágott bazsalikomlevelekkel. Amikor kihült 1-2 órára hűtőbe tenni. A chilit kivenni a tejszínből és félkeményre verni. A tányérokba elosztott levesekre egy-egy kanállal tenni. Díszíteni bazsalikomlevelekkel és végül borssal megszórni.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails