Montag, 29. Oktober 2012

Tempurában sült zöld paradicsom szójaszósszal és szézámmaggal
















Hozzávalók:

1 kg zöld paradicsom szeletekre vágva (kb .6-7 mm-es)
1 tojás fehérje
fél pohár hideg  sör
5 dkg liszt
bors
1 ek  étkezési keményitő
1 tk cukor
szézámmag
szójaszósz
olivaolaj a sütéshez

Sót, cukrot borsot összekeverni. A paradicsom szeleteket törlőpapírra tenni és megszórni a keverékkel. A fehérjét, lisztet ,sört, keményitőt és pici sót összekeverni és tiz percre a mélyhütöbe tenni.  A paradicsom szeleteket egyenként beleforgatni majd forró olajban aranysárgára és ropogósra sütni. Konyhai papira szedni és  felitatni az olajat . Szezámmaggal és szójaszósszal forrón tálalni. 


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails