Dienstag, 26. Juli 2011

Avokádó garnélával

Hozzávalók:

 

2 avokádó

2 paradicsom

1 Sherry ecet

2 ek nagyon jó olivaolaj

12-16 nyers garnéla  (avocadó nagyságától függöen)

koriander apróra vágva

pici só

 

Paradicsomot felezni, magját kivenni és apró kockára vágni. Egy tálban sóval, borssal, korianderrel, ecettel és olajjal összekeverni. Garnélát forró vízben addig főzni, míg rózsaszínű lesz (kb 1-2 perc nagyságtól függően). Avocádót felezni, magját kivenni. Garnélát összekeverni a paradicsommal és az avokádókba tölteni.

 

Nigella recept módosítva

Bruschetta avocadóval és mozzarellával

Hozzávalók:

 

fél baguette szeletelve

olivaolaj

2 gerezd fokhagyma

1 nagy érett avocadó

só, bors

2 ek citromlé

30 dkg mozzarella 

14 bazsalikomlevél

füstölt paprika por (spanyol)

Tengeri só

 

A baguette szeletek mindkét oldalát kevés olivaolajban aranybarnára pirítani. Az egyik oldalukat fokhagymával bedörzsölni. Avocadó húsát villával összetörni, citromlével,  frissel őrölt borssal és sóval összekeverni. Mozzarellát szeletekre vágni. Baguette szeleteket avokadó krémmel megkenni, rátenni a mozzarellát és a bazsalikomlevelet. Olivaolajjal meglocsolni, paprika porral és sóval megszórni.

 

essen&trinken újságból készült

Montag, 18. Juli 2011

Csipős- gyömbéres hideg nektarin leves

Hozzávalók:

 

60 dkg nektarin 

3 dl fehérbor

1,5 dl tejszín

5 dkg cukor (tetszés szerint)

chilipor

dió nagyságú gyömbér apróra vágva

 

Fehérbort cukorral és a gyömbérrel felforralni, pár percig főzni. Beletenni 50 dkg lehéjazott, kisebb darabokra vágott nektarint és még egy percig főzni. Tejszínnel felönteni, turmixolni és a chiliport belekeverni. Nagyon hidegre hűteni és 10 dkg, tetszés szerint felvágott nektárinnal tálalni.

Fehér padlizsán mézzel és konyakkal

A piacon egy idős bácsitól vettünk fehér  padlizsánt, és ő mesélte el ezt a receptet. Egy régi, de nagyon egyszerű desszert.

 

Hozzávalók:

 

fehér padlizsán

liszt

méz

konyak

olaj

 

Padlizsánt egy centiméteres karikára vágni, és lisztben megforgatni. Forró olajban megsütni, mézzel és konyakkal meglocsolni. Melegen tálalni.

Donnerstag, 14. Juli 2011

Mini Pavlovák

Dorottya már készített csokoládés Pavlovát de én is szerettem volna kipróbálni a családom nagy örömére.

Hozzávalók:

28 dkg pocukor
4 tojásfehérje
csipet só
1 tk étkezési keményitö
1 tk ecet
4 dl tejszín 
gyümölcs

Sütőt 180 fokra melegíteni. Fehérjét pici sóval addig verni míg elkezd keményedni. Tovább verve apránként hozzáadni a cukrot. Amikor már kemény és fényes a hab, belekeverni az ecetet és a keményítőt. Pár pillanatig még tovább verni. Sütőpapírt vékonyan megolajozni. A habot 10 cm átmérőjű tortagyűrűbe kb. 4 - 5 cm magasságba halmozni és  lesimítani a tetejét. Levenni a gyűrűt és 100 fokra csökkentett sütőbe tenni. Egy órát sütni, majd a sütőt nyitva hagyva hülni hagyni. Kívül ropogós lesz, belül meg puha. Tejszínt kemény habbá verni, tetejére halmozni és arra a tetszés szerinti gyümölcsöt tenni.

Fekete csokoládé fagylalt

Hozzávalók:

 

10 dkg csokoládé (70%)

4 ek holland kakaópor

5 ek cukor

1,5 dl tej 

1 vaniliás cukor

5 ek cukor

2 dl tejszín

 

Tejet felmelegíteni és benne a csokoládét felolvasztani. Belekeverni a kakaóport, cukrot és a vaniliás cukrot. Simára keverni és 10 percre hűtőbe tenni. Tejszínt  felverni és a csokoládéval összekeverni. Fagylaltgépbe önteni és kb 25 perc alatt kész van.

Related Posts with Thumbnails