Mittwoch, 22. Dezember 2010

Karácsonyi sütemények: Huszárfánk

Hozzávalók:

 

12 dkg vaj

2 tojás

15 dkg cukor

25 dkg liszt

ízlés szerinti lekvárok

aprított mandula

 

Vajat cukorral habosra keverni, egyenként beletenni a tojássárgákat. Lisztet, cukrot, sót belekeverni és összegyúrni.  Kb. 1 órára hidegre tenni. Kis gombócokat formálni, először belemártani a tojásfehérjébe, majd cukorba vagy mandulába forgatni. Lisztes fakanál segítségével mélyedéseket nyomni, amiket megtölteni lekvárral. 150-160 fokos sütőben készre sütni.

1 Kommentar:

  1. Kipróbáltam, és finom is meg mutatós is! Sőt még egyszerű is :-) Lili lányom nagyon élvezte, hogy beleforgathatta a gombócokat a fehérjébe és a cukorba!

    AntwortenLöschen

Related Posts with Thumbnails