Dienstag, 15. Februar 2011

Diós banánkenyér

Hozzávalók:

 

7,5 dkg keserű csokoládé apróra törve

15 dkg dió apóra törve

2 tojás

10 dkg cukor

1 vaniliás cukor

0,75 dl olaj

3 érett banán vékony karikára vágva

fél csomag sütőpor

25 dkg liszt

pici fahéj

1,5 dl tej

vaj és cukor a formához

 

Szilikon formát (kb. 1 és 1/4 l) kivajazni és cukrozni. Tojásokat cukorral, vaniliás cukorral, olajjal 5 percig keverni. A karikára vágott banánt rögtön beletenni. Lisztet, sót, sütöport és a fahéjt összekeverni majd a tejbe keverni.. Ezeket a banános masszához keverni és beletenni 10 dkg diót és a csokoládét. Formába önteni és megszórni a maradék dióval. 175 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig sütni. (nem szabad kiszáradni!) 15 percig hülni hagyni a formában, majd kiboritani. 




 

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails