Freitag, 11. Februar 2011

Hortobágyi palacsinta

Ez a hortobágyi palacsinta most a férjem születésnapjára készült, de a gulyásleves mellett, előételnek szívesen készítem külföldi vendégeinknek is.

 

Hozzávalók:

 

8 palacsinta

60-70 dkg sertésszűz (vagy csirkemellfilé)  kockára vágva

1 hagyma apróra vágva

1 paradicsom apróra vágva

1 paprika apróra vágva

4 dl tejföl

2-3  ek olaj

1 1/2 tk kicsit csípős pirospaprika

1 ek gulyáskrém

 

Olajban a hagymát megfonnyasztani,  hozzáadni a húst és addig sütni, míg elveszti a szinét. Belekeverni a pirospaprikát, majd a paradicsomot és a paprikát. Sóval izesíteni és lefedve kb. 20 percig puhára főzni.  Leszűrni és apróra vágni. Palacsintába tenni, szélüket behajtani és feltekerni. Tűzálló tálba rakni és 10 percre 180 fokos sütőbe tenni.  A leszűrt lébe belekeverni a tejölt és a gulyáskrémet és jól összeforralni. Tányérra tenni a palacsintát és meglocsolni a mártással. Karikára vágott paprikával díszíteni.

 

 



 

 

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails