Freitag, 11. Februar 2011

Perui spenót szósz taglietelléhez

Mint már irtam, lányom az egyetem mellett a Starbucksban dolgozik néhány órát. Egyik perui kolleganőjétől kapta ezt a receptet és itthon el is készítette.

 

Hozzávalók:

 

30 dkg friss spenót tisztitva ( de lehet mélyhütőttből is késziteni)

1 nagy csokor bazsalikom

kb. fél pohár tej

10 dkg reszelt Gouda sajt

5-6 ek olivaolaj

frissen őrölt bors

tagliatelle

 

Forró olajban a spenótot addig párolni míg összeesik. Beletenni a tejet és a sajtot és és 1-2 percig főzni, míg a sajt elolvad. Végül a bazsalikomot, sót és borsot is beletenni. Turmixolni és az al dente-re főzött tagliatellére tenni.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails