Montag, 28. Februar 2011

Olasz almatorta

Hozzávalók:

 

75 dkg alma (delicius) hámozva felezve, vékony szeletekre vágva

15 dkg liszt

1 tojás

15-20 dkg cukor

1,5 dl tej

1 vaniliás cukor

1 citrom reszelt héja

vaj

barna cukor

 

Tojást, lisztet, tejet, cukrot, vaniliás cukrot és a citrom reszelt héját összekeverni.

Beletenni az almát és kivajazott (20 cm-es) formába tenni. Megszórni barna cukorral és 180 fokos sütőben kb. másfél órát sütni. Ha szükséges, a sütés végefelé fóliával letakarni.

 

A német TV ben volt nagyon régen egy sorozat Olaszország tartományairól. Ott mutatták be az olasz tepsis hússal ezt a receptet. Ott is ilyen csúnyán nézett ki, de nagyon finom.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails