Dienstag, 15. Februar 2011

Burgonya gombócok

Hozzávalók:

 

1 zacskó (110 g) burgonyapüré por

2 dl tej

1 dl víz

5 dkg füstölt sonka apróra vágva

1 tojás

3 ek puha vaj

só, frissen őrölt bors

szerecsendió frissen reszelve

 

Tejet vízzel és 2 ek vajjal felforralni Levenni a tűzről és apránként belekeverni a burgonyapürét. Amikor kicsit kihűlt hozzákeverni a sonkát és a tojást. Sóval, borssal és szerecsendióval izesíteni. Fagylaltoskanállal gombócokat készíteni és sütőpaprirral bélelt sütőlapra helyezni. Tetejére pici vajat tenni és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütni.

essen&trinken

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails