Ez egy német specialitás, ami sokszor készül nálunk, föleg amikor férjem a versenyekről későn érkezik haza. Sokszor már előző nap elkészítem, mert jobban összeérnek az ízek.
Hozzávalók:
50 dkg Fleischwurst vagy Lyoner felezve és vékony szeletekre vágva (otthon krinolinból lehet elkészíteni)
30 emmentali sajt hasábokra vágva
8 retek vékony karikára vágva
4 csemege uborka karikára vágva
1 fej lilahagyma vékony karikára vágva
2 ek dijon mustár
1 ek magos mustár
8 ek napraforgó olaj
4 ek fehérbor ecet
só, bors
Olajból, ecetböl, mustárból, sóból és borsból dresszinget készíteni. Többi hozzávalávalót egy tálba tenni, majd a dresszinggel összekeverni. Minimum 2-3 órára hűtőbe tenni, de még jobb, ha egy éjszakára.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen