Dienstag, 17. Mai 2011

Wurstsalat - Virslisaláta

Ez egy német specialitás, ami sokszor készül nálunk, föleg amikor férjem a versenyekről későn érkezik haza. Sokszor már előző nap elkészítem, mert jobban összeérnek az ízek.

 

Hozzávalók:

 

50 dkg Fleischwurst vagy Lyoner felezve és vékony szeletekre vágva (otthon krinolinból lehet elkészíteni)

30 emmentali sajt hasábokra vágva

8 retek vékony karikára vágva

4 csemege uborka karikára vágva

1 fej lilahagyma vékony karikára vágva

2 ek dijon mustár

1 ek magos mustár

8 ek napraforgó olaj

4 ek fehérbor ecet 

só, bors

 

Olajból, ecetböl, mustárból, sóból és borsból dresszinget készíteni. Többi hozzávalávalót egy tálba tenni, majd a dresszinggel összekeverni. Minimum 2-3 órára hűtőbe tenni, de még jobb, ha egy éjszakára.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails