Erre az ételre is igaz a közmondás, ahány ház annyi szokás. Legjobb parázsban sütni a zöldségeket, de lehet sütőben is készíteni.. Paradicsomot is lehet mellé tenni, lehet összekeverve is tálalni vagy a tetejére szardellát (anchoas) tenni. (Legjobb anchoast Katalóniában L'Escalaban és Santoñaban készítik.)
Hozzávalók:
2 nagy padlizsán
2 nagy piros szinű paprika
2 nagy hagyma
1 ek olaj
só, frissen őrölt bors
4 ek olivaolaj
1 ek sherry ecet
Sütőpapírra tenni a zöldségeket és ecsettel megolajozni. 200 fokra előmelegített sütőben 1órán át sütni. Miután kihült, a paprikát és a padlizsánt hámozni és felvágni. Hagymát szétszedni. 4 ek olivaolajat összekeverni az ecettel és sóval. Zöldségekre önteni, majd borssal megszórni.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen