Freitag, 29. März 2013

Tonhal sashimi















Hozzávalók:

25 dkg friss tonhal 
1 kk chili
1 kk fokhagyma nagyon apróra vágva
1 tk gyömbér reszelve
1 ek salottahagyma  apróra vágva
1 tk apróra vágott snidling
1 kk világos szézámmag
1 kk sötét szézámmag 
2 ek szézámolaj
tengeri só

Vinaigrette:

1 ek zöldcitromlé
1 ek szójaszósz
1 ek olivaolaj

Citromléből, szójaszószból  és az olajból vinaigrette-t késziteni. A tonhalat kockákra vágni és a snidlinggel, szézámmagokkal, szézámolajjal, sóval hagymával, fokhagymával, chilivel, gyömbérrel összekeverni. A tonhalhoz keverni a vinaigrette-t és fél órára hütőbe tenni.




Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails