Sonntag, 29. Juli 2012

Koktélok a 2012-es londoni olimpiára

A nagy melegben az Olimpia lázában égünk, a konyhában is ehhez igazodtunk.

Kis hazánk sportolóinak szorítunk nagyon, nekik készült ez a gyönyörű koktél.

Magyar zászló (két személyre)

Zöld színű:
2   nagy kiwi
3  g zselatin 
1 ek. cukor

Fehér színű:

10 dkg görög joghurt
1 ek. cukor 
10 dkg túró (Lidl)
3 g zselatin

Piros színű:

20 dkg eper
1 ek. cukor
3 g zselatin

Kiwit a cukorral pürésíteni.  Belekeverni a zselatint  és langyosra melegíteni. Pohár aljára tölteni és amikor kihűlt egy órára hűtőbe tenni. 
Joghurtot, túrót és a cukrot összekeverni, ezt is langyosra melegíteni és belekeverni a zselatint. Amikor kihűlt, a kiwipürére rakni és kb. egy órára hűtőbe tenni.
Epret szintén cukorral pürésíteni, langyosra melegíteni és belekeverni a zselatint, majd amikor kihűlt, a joghurtra önteni.

Judit közben férje csapatának is nagyon szorít, a spanyol asztaliteniszező lányoknak, nekik készült a másik koktél.

Spanyol zászló ( két személyre)

Piros színű:

25 dkg eper
 1 1/2  ek cukor
3,5 g zselatin

Sárga színű:

25 dkg mangó
1 ek. cukor
3,5 g zselatin

Ezt is ugyanúgy kell elkészíteni, mint a magyar színeknél. 

(Spanyol zselatinnal készítettem így lehet, hogy az arányok kicsit mások.)

Sonntag, 15. Juli 2012

Spagetti leves sült paprikával és bazsalikommal

Hozzávalók:

20 dkg spagetti

1 nagy sült paprika
frissen őrölt feketebors
fél csokor bazsalikom
1 l zöldséglé

Spagettit sós vízben al dentére főzni és leszűrni. Paprikát apróra vágni, bazsalikomot vékony csíkokra. Spagettit tányérokba elosztani, rátenni a paprikát. A forró zöldséglevet ráönteni a spagettire és megszórni bazsalikom levéllel. Forrón tálalni.

Pasztinák krémleves

Hozzávalók:

60 dkg pasztinák tisztítva és kockára vágva
15 dkg burgonya hámozva és kockára vágva
1 hagyma apróra vágva
1 ek vaj
7 dl zöldséglé
3 dl tej
1,5 dl tejszín, félkeményre felverni
10 dkg bacon szeletelve
1 ek olivaolaj
só, frissen őrölt bors
frissel reszelt szerecsendió
citromlé
metélőhagyma apróra vágva

Vajat felmelegíteni és benne a hagymát üvegesre párolni. A pasztinákot és a
burgonyát hozzáadni, és pár percig együtt párolni. Felönteni a zöldséglével
és a tejjel, felforralni, majd lefedve közepes hőfokon kb. 20 percig főzni.
Ha már puha, akkor mixelni, sóval, borssal, szerecsendióval és citromlével
ízesíteni. Végül belekeverni a tejszínt. Olajat felforrósítani, bacont
beletenni és ropogósra sütni. Konyhai papírra szedni, majd kicsit
széttépkedni. Levest tányérokba elosztani, rátenni a bacont és
metélőhagymával megszórni.

Für jeden Tag
Related Posts with Thumbnails