Sonntag, 15. Juli 2012

Pasztinák krémleves

Hozzávalók:

60 dkg pasztinák tisztítva és kockára vágva
15 dkg burgonya hámozva és kockára vágva
1 hagyma apróra vágva
1 ek vaj
7 dl zöldséglé
3 dl tej
1,5 dl tejszín, félkeményre felverni
10 dkg bacon szeletelve
1 ek olivaolaj
só, frissen őrölt bors
frissel reszelt szerecsendió
citromlé
metélőhagyma apróra vágva

Vajat felmelegíteni és benne a hagymát üvegesre párolni. A pasztinákot és a
burgonyát hozzáadni, és pár percig együtt párolni. Felönteni a zöldséglével
és a tejjel, felforralni, majd lefedve közepes hőfokon kb. 20 percig főzni.
Ha már puha, akkor mixelni, sóval, borssal, szerecsendióval és citromlével
ízesíteni. Végül belekeverni a tejszínt. Olajat felforrósítani, bacont
beletenni és ropogósra sütni. Konyhai papírra szedni, majd kicsit
széttépkedni. Levest tányérokba elosztani, rátenni a bacont és
metélőhagymával megszórni.

Für jeden Tag

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails