Donnerstag, 23. Juni 2011

Szecsuáni borsos eper és cracker

Hozzávalók:

 

5 dkg vaj

5 dkg liszt

1 dkg porcukor

2 tojásfehérje (közepes nagyságú)

25 dkg eper

1 tk szecsuáni bors

7,5 dkg cukor

 

A crackerhez a vajat langyosra melegíteni. Lisztet a porcukorral összekeverni. Fehérjét összekeverni az olvasztott vajjal és a lisztes porcukrot alaposan belekeverni. Lefedve fél órára hidegre tenni. Sütőlapra sütőpapírt tenni és rajta egynletesen elsimítani a masszát. Kevés szecsuáni borssal megszórni. A megpucolt epret nagyon vékony szeletekre vágni. A maradék borsot cukorral és 75 ml vízzel sziruppá főzni, majd hülni hagyni. Epret tányérra rendezni, vékonyan megkenni a sziruppal és crackerrel tálalni.

 

Küchengötter

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails