Donnerstag, 23. Juni 2011

Kriszti epertortája

Ezt a nagyon finom receptet és képet a többszörös Európa bajnok Tóth Krisztinától kaptam. A statisztika egyesületében jó pár évig klubtársak voltunk és a kapcsolatunk azóta sem szakadt meg. Ő az első asztaliteniszező (nők közül) aki az ötödik olimpiájára készülhet. Remélem, hogy még jó pár recepttel megörvendeztet bennünket!

 

Hozzávalók:

 

225 gr liszt

175 gr cukor

250 ml víz

4 tk sütőpor

6 ek olaj

1 cs. vaniliás cukor

2 ek kakaó (ha barnára akarjuk a tésztát)

1 tortazselé

 

Ezeket szépen összekeverni, géppel, jó levegősre, és beleönteni a kiolajozott sütőformába, lehetőség szerint kerekbe.
Előmelegített sütöben, 180C-on 20 percet sütni. Le lehet elenőrizni, hogy megsült-e a tészta, bele kell szúrni egy fapálcikát, és ha nem marad rajta tészta, akkor megsült.
Hagyni kihűlni, utána szépen elosztva rárakni az epret, de bármi mást is lehet, málnát, szőlőt stb. és a végén leönteni tortazselével. Vízben kell felfőzni és frissen, melegen szépen rálocsolni, ez összefogja a gyümölcsöket.

 

Jó étvágyat!

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails