Ezt a nagyon finom receptet és képet a többszörös Európa bajnok Tóth Krisztinától kaptam. A statisztika egyesületében jó pár évig klubtársak voltunk és a kapcsolatunk azóta sem szakadt meg. Ő az első asztaliteniszező (nők közül) aki az ötödik olimpiájára készülhet. Remélem, hogy még jó pár recepttel megörvendeztet bennünket!
Hozzávalók:
225 gr liszt
175 gr cukor
250 ml víz
4 tk sütőpor
6 ek olaj
1 cs. vaniliás cukor
2 ek kakaó (ha barnára akarjuk a tésztát)
1 tortazselé
Ezeket szépen összekeverni, géppel, jó levegősre, és beleönteni a kiolajozott sütőformába, lehetőség szerint kerekbe.
Előmelegített sütöben, 180C-on 20 percet sütni. Le lehet elenőrizni, hogy megsült-e a tészta, bele kell szúrni egy fapálcikát, és ha nem marad rajta tészta, akkor megsült.
Hagyni kihűlni, utána szépen elosztva rárakni az epret, de bármi mást is lehet, málnát, szőlőt stb. és a végén leönteni tortazselével. Vízben kell felfőzni és frissen, melegen szépen rálocsolni, ez összefogja a gyümölcsöket.
Jó étvágyat! |
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen