Zselézett citrom:
6 db zselatin lap
6 dl tej
2 ek cukor
1 citrom reszelt héja
Kókuszlikörös eper:
25 dkg eper
2-3 ek porcukor
fél citrom leve
50 ml kókuszlikör
Zselatint hideg vízben megpuhítani. Tejet, cukrot és a citrom reszelt héját megmelegíteni. Zselatint felolvasztani benne. Egy peremes tálba összetekert konyharuhát tenni, úgy hogy a pohár kb. 45 fokos szögben álljon. Beleönteni a citromos tejet, hűlni hagyni és utána kb. másfél órára hűtőbe tenni. Az epret, cukrot, citromot és a likört összeturmixolni és szitán átpaszírozni. Poharakat egyenesbe állítani és beleönteni.
6 kis pohárhoz elegendő mennyiség
Alexander Hermann receptje a Das Lifestyle Gourmet Magazinból
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen