Montag, 7. November 2011

Óriás fehér bab kakukkfűves paradicsommal és chorizoval

Hozzávalók:

2  nagy fehér bab konzerv
4 dl paradicsomszósz
40 dkg chorizo (spanyol kolbász) karikára vágva
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 hagyma apróra vágva
10 szál kakukkfű
2 ek olivaolaj
só, bors

Chorizot egy evőkanál  olajban kb. 3 percig sütni, közben megfordítani. Babot lecsöpögtettni és vizzel leöblíteni. Chorizohoz adni  és átmelegíteni. Beletenni a leveleire szedett kakukkfüvet (keveset félretenni a díszítéshez). Hagymát, fokhagymát egy evőkanál olajban üvegesre dinsztelni, hozzáadni a paradicsomszószt és felfőzni. Sóval, frissen őrölt borssal izesíteni. Babos chorizot és a szószt tányérra tenni, kakukkfűvel díszíteni.



 

 

2 Kommentare:

  1. Kedves Judit!
    Nagyon örülök, hogy megtaláltam a blogodat! Végre egy magyar-spanyol gasztroblog:) Tenerife-n élünk, és bizony sokszor küzdök az ismeretlen alapanyagokkal, megszokott dolgok helyettesítésével, stb...
    Szeretném jobban megismerni a spanyol konyhát is - most végre lehetőségem nyílik rá a blogodon keresztül.
    Köszönöm!
    Üdvözlettel: M. Andrea

    AntwortenLöschen
  2. Andrea mi örülünk hogy ránk találtál!

    Szivesen segitek, nyugodtan irjál ha kérdésed van!


    Üdv: Judit

    AntwortenLöschen

Related Posts with Thumbnails