Hozzávalók:
2 nagy fehér bab konzerv 4 dl paradicsomszósz 40 dkg chorizo (spanyol kolbász) karikára vágva 1 gerezd fokhagyma apróra vágva 1 hagyma apróra vágva 10 szál kakukkfű 2 ek olivaolaj só, bors
Chorizot egy evőkanál olajban kb. 3 percig sütni, közben megfordítani. Babot lecsöpögtettni és vizzel leöblíteni. Chorizohoz adni és átmelegíteni. Beletenni a leveleire szedett kakukkfüvet (keveset félretenni a díszítéshez). Hagymát, fokhagymát egy evőkanál olajban üvegesre dinsztelni, hozzáadni a paradicsomszószt és felfőzni. Sóval, frissen őrölt borssal izesíteni. Babos chorizot és a szószt tányérra tenni, kakukkfűvel díszíteni. | | | |
|
Kedves Judit!
AntwortenLöschenNagyon örülök, hogy megtaláltam a blogodat! Végre egy magyar-spanyol gasztroblog:) Tenerife-n élünk, és bizony sokszor küzdök az ismeretlen alapanyagokkal, megszokott dolgok helyettesítésével, stb...
Szeretném jobban megismerni a spanyol konyhát is - most végre lehetőségem nyílik rá a blogodon keresztül.
Köszönöm!
Üdvözlettel: M. Andrea
Andrea mi örülünk hogy ránk találtál!
AntwortenLöschenSzivesen segitek, nyugodtan irjál ha kérdésed van!
Üdv: Judit