Donnerstag, 14. Juli 2011

Mini Pavlovák

Dorottya már készített csokoládés Pavlovát de én is szerettem volna kipróbálni a családom nagy örömére.

Hozzávalók:

28 dkg pocukor
4 tojásfehérje
csipet só
1 tk étkezési keményitö
1 tk ecet
4 dl tejszín 
gyümölcs

Sütőt 180 fokra melegíteni. Fehérjét pici sóval addig verni míg elkezd keményedni. Tovább verve apránként hozzáadni a cukrot. Amikor már kemény és fényes a hab, belekeverni az ecetet és a keményítőt. Pár pillanatig még tovább verni. Sütőpapírt vékonyan megolajozni. A habot 10 cm átmérőjű tortagyűrűbe kb. 4 - 5 cm magasságba halmozni és  lesimítani a tetejét. Levenni a gyűrűt és 100 fokra csökkentett sütőbe tenni. Egy órát sütni, majd a sütőt nyitva hagyva hülni hagyni. Kívül ropogós lesz, belül meg puha. Tejszínt kemény habbá verni, tetejére halmozni és arra a tetszés szerinti gyümölcsöt tenni.

1 Kommentar:

Related Posts with Thumbnails