Montag, 24. Juni 2013

Dagasztás nélküli kenyér























Hozzávalók:

1kg BL80- liszt
6-8 dl víz vagy tejsavó
1 zacskó szárított élesztő
25 g só

Egy nagy tálban összekeverni a lisztet sóval és az élesztővel. Hozzáönteni a vízet és pár mozdulattal összekeverni. Konyharuhával letakarni és 12-14 órát állni hagyni  (pl.sütőben). Jól lisztezett  szilikon lapon  összehajtogatni és kb. fél óráig letakarva pihentetni. Egy cserép vagy vasedényt aminek fedele van beletenni a sütőben és vele együtt 250 fokra előmelegíteni. Aztán kivenni, beletenni a tésztát és  lefedve 30 percig  sütni. Utána még fedő nélkül 25-30 percig sütni. Rácsra tenni is hűlni hagyni.  (Száritott paradicsomot, fűszereket  stb. a hajtogatásnál lehet beletenni.)

Az első kenyér fél kilós a második pedig háromnegyed kilós.

Ez a video a kenyér készítését mutatja be:  http://www.youtube.com/watch?v=13Ah9ES2yTU

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails