Samstag, 13. April 2013

Gránátalmás pavlova





















Hozzávalók:

28 dkg porcukor
4 tojásfehérje
csipet só
1 tk étkezési keményitö
1 tk ecet
4 dl tejszín 
1 gránátalma magjai

Sütőt 180 fokra melegíteni. Fehérjét pici sóval addig verni míg elkezd keményedni. Tovább verve apránként hozzáadni a cukrot. Amikor már kemény és fényes a hab, belekeverni az ecetet és a keményítőt. Pár pillanatig még tovább verni. Sütőpapírt vékonyan megolajozni. A habot 10 cm átmérőjű tortagyűrűbe kb. 4 - 5 cm magasságba halmozni és  lesimítani a tetejét. Levenni a gyűrűt és 100 fokra csökkentett sütőbe tenni. Egy órát sütni, majd a sütőt nyitva hagyva hülni hagyni. Kívül ropogós lesz, belül meg puha. Tejszínt kemény habbá verni, tetejére gránátalma magokat halmozni.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails