Donnerstag, 28. April 2011

Epres zöldspárga saláta rukkolával

Hozzávalók:

1,2 kg zöldspárga
30 dkg eper
10 dkg cukor
1 dl fehér balzsamecet
2 ek olivaolaj
15 dkg rukkola
2 ek fenyőmag pirítva
1 ek szárított bazsalikom
só, frissen őrölt bors

Spárga végét levágni és öt percig 3-4 percig sós vízbe főzni. Cukrot karamellizálni, 1 dl forró vzzel (lehet a spárga főzőlevéből is) és az ecettel felönteni. Allandó keverés mellett 6-7 percig főzni. Sóval, borssal és bazsalikommal izesíteni. Végül az olajjal összekeverni. Spárgát és a rukkolát tányérokra rendezni. Elosztani rajta az epret és a vinagret-vel meglocsolni. Végül a fenyőmagot és a frissen őrölt borsot rászórni.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails