Donnerstag, 3. März 2011

Tojás mustáros szósszal

Hozzávalók:

 

8 keményre főtt tojás felezve

2 ek vaj

2 ek liszt

2,5 dl zöldséglé

2,5 dl tejszín

2 tojássárgája

1 ek citromlé

2 csemege uborka  apróra vágva

2 ek kapor apróra vágva

bors

 

Vajat felmelegíteni és belekeverni a lisztet, kicsit megpiritani. Felönteni a zöldséglével és a tejszínnel. Kb.10 percig közepes tüzön főzni (közben kevergetni). Tojássárgáját kevés szósszal, mustárral és citromlével összekeverni. Ezt belekeverni a szószba de már tovább nem főzni. Hozzáadni az uborkát és a kaprot. Frissen őrölt borssal izesíteni. Tányérra szószt önteni és rátenni a főtt tojást. Sós burgonyával tálalni.

 

Meine Land Küche  újságból

2 Kommentare:

  1. Judit ez a szósz és a főtt tojás nagyon finom lehet együtt. Megfogom csinálni én is, köszönöm a receptet.:)

    AntwortenLöschen
  2. Èva, nagyon finom érdemes kiprobálni:-)

    AntwortenLöschen

Related Posts with Thumbnails