Ez a hortobágyi palacsinta most a férjem születésnapjára készült, de a gulyásleves mellett, előételnek szívesen készítem külföldi vendégeinknek is.
Hozzávalók:
8 palacsinta
60-70 dkg sertésszűz (vagy csirkemellfilé) kockára vágva
1 hagyma apróra vágva
1 paradicsom apróra vágva
1 paprika apróra vágva
4 dl tejföl
2-3 ek olaj
1 1/2 tk kicsit csípős pirospaprika
só
1 ek gulyáskrém
Olajban a hagymát megfonnyasztani, hozzáadni a húst és addig sütni, míg elveszti a szinét. Belekeverni a pirospaprikát, majd a paradicsomot és a paprikát. Sóval izesíteni és lefedve kb. 20 percig puhára főzni. Leszűrni és apróra vágni. Palacsintába tenni, szélüket behajtani és feltekerni. Tűzálló tálba rakni és 10 percre 180 fokos sütőbe tenni. A leszűrt lébe belekeverni a tejölt és a gulyáskrémet és jól összeforralni. Tányérra tenni a palacsintát és meglocsolni a mártással. Karikára vágott paprikával díszíteni.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen