Montag, 24. Juni 2013
Dagasztás nélküli kenyér
Hozzávalók:
1kg BL80- liszt
6-8 dl víz vagy tejsavó
1 zacskó szárított élesztő
25 g só
Egy nagy tálban összekeverni a lisztet sóval és az élesztővel. Hozzáönteni a vízet és pár mozdulattal összekeverni. Konyharuhával letakarni és 12-14 órát állni hagyni (pl.sütőben). Jól lisztezett szilikon lapon összehajtogatni és kb. fél óráig letakarva pihentetni. Egy cserép vagy vasedényt aminek fedele van beletenni a sütőben és vele együtt 250 fokra előmelegíteni. Aztán kivenni, beletenni a tésztát és lefedve 30 percig sütni. Utána még fedő nélkül 25-30 percig sütni. Rácsra tenni is hűlni hagyni. (Száritott paradicsomot, fűszereket stb. a hajtogatásnál lehet beletenni.)
Az első kenyér fél kilós a második pedig háromnegyed kilós.
Ez a video a kenyér készítését mutatja be: http://www.youtube.com/watch?v=13Ah9ES2yTU
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen