Hozzávalók:
28 dkg porcukor
4 tojásfehérje
csipet só
1 tk étkezési keményitö
1 tk ecet
4 dl tejszín
1 gránátalma magjai
Sütőt 180 fokra melegíteni. Fehérjét pici sóval addig verni míg elkezd keményedni. Tovább verve apránként hozzáadni a cukrot. Amikor már kemény és fényes a hab, belekeverni az ecetet és a keményítőt. Pár pillanatig még tovább verni. Sütőpapírt vékonyan megolajozni. A habot 10 cm átmérőjű tortagyűrűbe kb. 4 - 5 cm magasságba halmozni és lesimítani a tetejét. Levenni a gyűrűt és 100 fokra csökkentett sütőbe tenni. Egy órát sütni, majd a sütőt nyitva hagyva hülni hagyni. Kívül ropogós lesz, belül meg puha. Tejszínt kemény habbá verni, tetejére gránátalma magokat halmozni.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen