Hozzávalók:
8 keményre főtt tojás felezve
2 ek vaj
2 ek liszt
2,5 dl zöldséglé
2,5 dl tejszín
2 tojássárgája
1 ek citromlé
2 csemege uborka apróra vágva
2 ek kapor apróra vágva
bors
Vajat felmelegíteni és belekeverni a lisztet, kicsit megpiritani. Felönteni a zöldséglével és a tejszínnel. Kb.10 percig közepes tüzön főzni (közben kevergetni). Tojássárgáját kevés szósszal, mustárral és citromlével összekeverni. Ezt belekeverni a szószba de már tovább nem főzni. Hozzáadni az uborkát és a kaprot. Frissen őrölt borssal izesíteni. Tányérra szószt önteni és rátenni a főtt tojást. Sós burgonyával tálalni.
Meine Land Küche újságból
Judit ez a szósz és a főtt tojás nagyon finom lehet együtt. Megfogom csinálni én is, köszönöm a receptet.:)
AntwortenLöschenÈva, nagyon finom érdemes kiprobálni:-)
AntwortenLöschen