Sonntag, 30. Juni 2013

Bazsalikomos eper



Hozzávalók:

50 dkg eper
10-12 bazsalikomlevél
cukor tetszés szerinti mennyiségben

Pár szem epret félretenni a többit a bazsalikommal és cukorral mixelni. Poharakba elosztani, eperrel és bazsalikommal dísziteni.

Donnerstag, 27. Juni 2013

Tonicos görögdinnye ital























Hozzávalók:

50 dkg görögdinnye héj és mag nélkül
1 citrom leve
3 dl Schweppes Tonic
2 dl tört jég
jégkockák

Görögdinnyét kockákra vágni . A tört jeget a citrom levével  addig turmixolni mig felolvad. Négy pohárba elosztani és kétharmad részéig felönteni a dinnye levével. Hozzáönteni a tonicot és beletenni pár jégkockát. Gin hozzáadásával koktél készülhet belőle.

Living at Home receptje

Montag, 24. Juni 2013

Paradicsommal töltött avocado


















Hozzávalók:

2 avocado
2 paradicsom
2 ek hagyma apróra vágva
8 ek olivaolaj
4 ek balzsamecet
2 ek bazsalikom
2 tk szárított oregano
só bors

Avocadot hosszában felvágni és a magját kivenni. Sózni és borsozni. Paradicsomot, hagymát és a bazsalikomot az avocado felekbe tenni. Az olajat és az ecetet öszzekeverni és ráönteni a paradicsomos keverékre. Oreganoval megszórni.

Dagasztás nélküli kenyér























Hozzávalók:

1kg BL80- liszt
6-8 dl víz vagy tejsavó
1 zacskó szárított élesztő
25 g só

Egy nagy tálban összekeverni a lisztet sóval és az élesztővel. Hozzáönteni a vízet és pár mozdulattal összekeverni. Konyharuhával letakarni és 12-14 órát állni hagyni  (pl.sütőben). Jól lisztezett  szilikon lapon  összehajtogatni és kb. fél óráig letakarva pihentetni. Egy cserép vagy vasedényt aminek fedele van beletenni a sütőben és vele együtt 250 fokra előmelegíteni. Aztán kivenni, beletenni a tésztát és  lefedve 30 percig  sütni. Utána még fedő nélkül 25-30 percig sütni. Rácsra tenni is hűlni hagyni.  (Száritott paradicsomot, fűszereket  stb. a hajtogatásnál lehet beletenni.)

Az első kenyér fél kilós a második pedig háromnegyed kilós.

Ez a video a kenyér készítését mutatja be:  http://www.youtube.com/watch?v=13Ah9ES2yTU

Sonntag, 16. Juni 2013

Eper limonádé gyömbérrel























Hozzávalók:

5 – 6 dkg cukor
1 1/2  dl víz
40 dkg eper
2 zöldcitrom leve
1 narancs leve
2 cm gyömbér felszeletelve
5-6 dl ásványvíz
pár szelet citrom karika

Cukrot vízzel és a gyömbérrel sziruppá főzni. Átszűrni és hülni hagyni. Epret, citromlét, narancslét turmixolni és azt is átszűrni. Beletenni a szirupot és pár órára hűtőbe tenni. Kancsóba jégkockát és citrom karikákat rakni, beleönteni az epres szirupot és felönteni ásványvízzel.

Juan Mari Arzak

Sonntag, 9. Juni 2013

Mediterrán sült zöldségsaláta


















Hozzávalók:

8 sharlotte hagyma
5 gerezd fokhagyma
25 dkg cukkini
60 dkg újburgonya
2 paprika
2 szál rozmaring
8 ek olivaolaj
3 ek vörösborecet
bazsalikom levelek

Hagymát hámozni és hosszában kettévágni. Cukkinit 2 cm-es vastagságú szeletekre vágni. Paprikát negyedelni és  a magházát kivágni és  3 cm darabokra vágni. Burgonyát mosni és harmadolni vagy ha nagyobbak vastag szeletekre vágni. Rozmringot apróra vágni. Hagymát, fokhagymát, cukkinit, paprikát, burgonyát, rozmaringot, 5 ek olajat, sót és a borsot összekeverni. A sütőlapot bekenni 1 ek olivaolajjal  és a zöldségeket szétosztani rajta. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütni.  Fokahgymát kivenni és a zöldségeket összekeverni az ecettel és 2 ek olivaolajjal. Ha kell még sózni, borsozni és a  bazsalikom leveleket belekeverni.

Für jeden Tag




Related Posts with Thumbnails