Samstag, 27. April 2013

Az első díjunk

















Nagyon megtísztelő és  a Dorottyával együtt  köszönjük az első díjunkat amit Andreától  (sherpakonyhaja ) kaptunk.

Ezzel járó kötelezettség:

1. Beírni a postba a küldő nevét
2. Továbbadni 4 blognak akiknek követői 200 alatti számon vannak és értesíteni őket

Nagyon nehéz volt a választás, de szeretnék a következő blogoknak mi is  örömöt szerezni:






Donnerstag, 25. April 2013

Karamellizált spárga eperrel és vanilia fagylalttal


















 Hozzávalók:

30 dkg zöld spárga
30 dkg eper negyedelve
5 dkg vaj
3 ek cukor
1 narancs leve
4 gombóc vanilia fagylalt (lehet eper is)

A spárga fás részét letörni majd 2 cm-es ferde darabokra vágni. Vajat felmelegiteni, beletenni a cukrot és aranysárgára  karamellizálni. Hozzáadni a spárgát és a narancslét. 1-2 percig főzni mig kicsit sűrű lesz. A spárgát, az epret és a fagylaltot tányérra rendezni.

chefkoch.de  recept kicsit módositva

Donnerstag, 18. April 2013

Zöld spárga eperrel

















Hozzávalók:

zöld spárga
eper
balzsamecet
olivaolaj
frissen őrölt bors
tengeri só

A spárgat kevés olajban 2 percig sütni. Az olajat, ecetet  és a borst összekeverni. Az epret negyedelni és a spárgával együtt tányérra rendezni.  Vinaigrettel meglocsolni és sóval megszórni.

essen&trinken

Samstag, 13. April 2013

Smoothie
























Hozzávalók:

400 ml narancslé
1 zöldcitrom leve
25 dkg pucolt ananász
1 érett avocádó húsa
2 ek méz
1/2 dl  ásványvíz

Az avocádó húsát narancslével, citromlével, apróra vágott ananásszal és mézzel mixelni. Az ásványvízet belekeverni és poharakbe elosztani.

essen&trinken

Gránátalmás pavlova





















Hozzávalók:

28 dkg porcukor
4 tojásfehérje
csipet só
1 tk étkezési keményitö
1 tk ecet
4 dl tejszín 
1 gránátalma magjai

Sütőt 180 fokra melegíteni. Fehérjét pici sóval addig verni míg elkezd keményedni. Tovább verve apránként hozzáadni a cukrot. Amikor már kemény és fényes a hab, belekeverni az ecetet és a keményítőt. Pár pillanatig még tovább verni. Sütőpapírt vékonyan megolajozni. A habot 10 cm átmérőjű tortagyűrűbe kb. 4 - 5 cm magasságba halmozni és  lesimítani a tetejét. Levenni a gyűrűt és 100 fokra csökkentett sütőbe tenni. Egy órát sütni, majd a sütőt nyitva hagyva hülni hagyni. Kívül ropogós lesz, belül meg puha. Tejszínt kemény habbá verni, tetejére gránátalma magokat halmozni.


Freitag, 12. April 2013

Szézámmagos csirke kesudióval és salátával


















30 dkg  vegyes zöldsaláta
16 koktélparadicsom felezve vagy negyedelve
5 dkg tökmag
10 dkg kesudió
6 ek olivaolaj
1/2 zöldcitrom leve
2 ek balzsamecet
1/2 tk mustár
1 nagy csirkemellfilé
2 ek szójaszósz
fél dió nagyságú gyömbér apróra vágva
só, bors


Ecetből, olajból, citromléből, sóból és borsból vinaigrettet késziteni. Csirkét csíkokra vágni, szójaszósszal és gyömbérrel marinálni. Szézámba forgatni és megsütni. A kesudiót zsíradék nélkül megpíritani. A zöldsalátát és a paradicsomot összekeverni a vinaigrettel. Rátenni a csirkecsíkokat, megszórni a kesudióval és a tökmaggal.

                    

Montag, 1. April 2013

Tojássaláta édesköménnyel és narancsos joghurt öntettel




















Hozzávalók:

4 keményre fözőtt tojás
40 dkg édeskömény hajszálvékonyra szeletelve
3 narancs fílézve
1 narancs leve
15 dkg ruccola
bazsalikom
1 dl joghurt
2 ek méz
só, bors
1 ek rózsabors

A narancslét, joghurtot, mézet, sót és a borst összekeverni. Tojásokat 4 vagy 8 felé vágni. Ruccolát , édesköményt,  tojást, bazsalikomot és a narancsot tányérra rendezni. Meglocsolni a narancsos joghurt öntettel és megszórni rózsaborssal.

Lecker.de

Tojássaláta avocádóval

























Hozzávalók:

6 keményre fözőtt tojás 
2 paradicsom
1  lilahagyma
1 ek bio citrom reszelt héja
6 ek citromlé
10 ek olivaolaj
2 érett avocádó
1 ek apróra vágott petrezselyem
só, bors

Paradicsomot magozni és kockákra vágni. Lilahagymát felezni és vékony szeletekre vágni. Ezeket összekeverni a petrezselyemmel, citrom reszelt héjával, citromlével, olajjal, sóval, borssal és egy pici cukorral. Az avocádót magozni, hámozni és  hasábokra vágni. Tojásokat karikára vágni és tányérra rendezni. Elosztani rajta az  avocádot és a vinaigrettet.

Für jedenTag



Mézes tej gyömbérrel























Hozzávalók:

1 dkg gyömbér
1 l tej
2-3 ek méz

A gyömbért hámozni és vékony szeletekre vágni. Tejet a gyömbérrel felforralni. 10 percig állni hagyni majd leszürni. A maradék 2 dl felmelegíteni és habosra mixelni. A tejet poharakba elosztani és a  habos tejet rákanalazni. Végül mézzel meglocsolni.

Für jeden Tag
Related Posts with Thumbnails