Hozzávalók:
25 dkg hokkaido tök
20 dkg csirkemellfilé
2 salotta hagyma apróra vágva
2 dkg gyömbér apróra vágva
2-3 ek olivaolaj
20 dkg vöröslencse
2-3 tk madras currypor
7 dl csirkelé
só
fél citrom leve
1-2 tk méz
10 dkg görög joghurt
friss koriender tetszés szerint
Tököt megmosni, magozni és kisebb kockára vágni. Csirkemellet szintén kb. azonos nagyságú kockára vágni. Forró olajban a gyömbért, hagymát, tököt és a csirkét megdinsztelni. Lencsét hozzáadni és egy percig együtt dinsztelni. Megszórni curryvel és felönteni a csirkelével. Alacsony hőfokon kb. 10 percig fözni. Sóval, borssal, citromlével és mézzel izesiteni. Ha kell még curryt adni hozzá. Egy nagy kanál joghurttal tálalni. Izlés szerint korienderrel megszórni.
Johann Lafer