Montag, 14. März 2011

Eper wasabis mascarponéval

Hozzávalók:

 

1 tojásból piskóta (nem kell az egész)

2 tk wasabi por

25 dkg mascarpone

10 dkg cukor

30 dkg eper

2 tojássárgája

2 ek citromlé

 

Epret (díszítéshez néhányat félretenni) villával összetörni, citromlével és 4 dkg cukorral összekeverni. Tojássárgáját  a maradék cukorral habosra keverni. Hozzáadni a mascarponét és a wasabit és továbbkeverni. Az összemorzsolt piskotára rátenni az epret, majd a mascarponét és így folytatni tovább. Végül eperrel díszíteni. Minimum 6 órára hűtőbe tenni.

 

feminin.de  recept alapján

 

Donnerstag, 3. März 2011

Tojásfehérje felhasználása - Gyümölcskenyér

Már ajánlottunk egyszer egy jó receptet a tojásfehérje felhasználására (Pavlova), most egy finom Gyümölcskenyeret készítettem.


 

 

Tojás mustáros szósszal

Hozzávalók:

 

8 keményre főtt tojás felezve

2 ek vaj

2 ek liszt

2,5 dl zöldséglé

2,5 dl tejszín

2 tojássárgája

1 ek citromlé

2 csemege uborka  apróra vágva

2 ek kapor apróra vágva

bors

 

Vajat felmelegíteni és belekeverni a lisztet, kicsit megpiritani. Felönteni a zöldséglével és a tejszínnel. Kb.10 percig közepes tüzön főzni (közben kevergetni). Tojássárgáját kevés szósszal, mustárral és citromlével összekeverni. Ezt belekeverni a szószba de már tovább nem főzni. Hozzáadni az uborkát és a kaprot. Frissen őrölt borssal izesíteni. Tányérra szószt önteni és rátenni a főtt tojást. Sós burgonyával tálalni.

 

Meine Land Küche  újságból

Related Posts with Thumbnails